Activiteiten

Impressie Kindermiddag

Op zaterdag 3 oktober werden kleurplaten ingekleurd, gezelschapsspellen gedaan en twee dames hadden heerlijke pannenkoeken gebakken. Daarna was er een aflevering van Dikke Vrienden met Doki, Tijger en Egelien en werd het verhaal van Sarah gelezen, Abraham en Sarah mochten toch nog ouders worden. Een mooie belofte van de Heere God, die Hij waarmaakte. Sarah lachte erom, maar toch werd Isaak geboren (betekenis: Hij Die Lacht). God Lacht het laatst om Zijn hoopvolle plannen: Hij doet wat Hij beloofd heeft ook al denkt de mens dat God hem vergeten is. Ook in Coronatijd mag het zo voor ons zijn, dat we vasthouden aan de hoopvolle toekomst die God in Zijn Zoon Christus Jezus voor ons heeft bereid. Zoals er een toekomst in Sarahs armen werd gegeven, terwijl zij daar niet meer in geloofde.

De trekking van de lootjes vond dit jaar plaats met en door de kinderen, deze werd live uitgezonden. Diverse gemeenteleden vielen met hun neus in de boter!

Kindermiddag, maar geen ouderenmiddag dit jaar. Wat zou het ook dit jaar weer fijn zijn geweest als er een seniorenmiddag had kunnen worden gehouden. Door de bijzondere situatie waarin we verkeren is dat dit jaar niet mogelijk. We kijken uit naar het moment dat dat wel weer kan. Ouderen hebben gelukkig nog de mogelijkheid de telefoon te pakken of af te spreken met een paar personen uit de gemeente. Voor kinderen is het lastiger het contact in stand te houden met hun broers en zussen uit de kerk. Daarom is het fijn dat hun band met de kerk op deze middagen toch versterkt wordt. En we denken op deze middag ook aan alle kinderen die er niet bij kunnen zijn omdat hun ouders dat omwille van besmettingsgevaar liever niet hebben. De Here God zal ons helpen en helpt ook jou, in deze moeilijke tijd!

 

Woensdag 1 december: Start ‘leeskring’

Ken je dat? Je leest een boek en het heeft je zo gegrepen, gefascineerd of ontroerd dat je er graag met anderen over in gesprek zou willen. Of misschien kom je niet toe aan het lezen van een boek terwijl je dat zo graag wilt. Allerlei redenen om deel te nemen aan de ‘leeskring’. Op woensdag 1 december willen we hier graag mee van start gaan. Op deze avond zullen we het 1e boek voorleggen wat we met elkaar willen gaan lezen. In totaal zullen we 3 boeken met elkaar gaan lezen en bespreken. Voor boek 2 en 3 krijgen we te zijner tijd graag suggesties uit de groep. Deze leeskring zal in beginsel online van start gaan.

Aanmeldtijd: Meld jezelf rond deze tijd aan door op de link te klikken die op deze dag, 1 december, op de website van de kerk zal verschijnen. Kom je met de link niet binnen, dan bel je snel naar Gerda van Ieperen – van Steenis: 06 51 99 29 14. 

Starttijd: 20:00 uur. De avond start onder leiding van Leo Muis en Gerda van Ieperen. We zullen het boek presenteren en overleggen wanneer we elkaar weer treffen om dat boek met elkaar te bespreken.

Einde: We verwachten deze 1e startavond rond 21.00 uur klaar te zijn.

Wil je nog meer informatie dan ben je van harte welkom om met Leo Muis of Gerda van Ieperen contact op te nemen.

D. (Inge) Eckhardt-Groeneveld

Speculaastaartenactie

Actie afgelopen!!!
(alleen nog verkrijgbaar vanaf 10 stuks, anders volgend jaar weer)

Speculaastaarten actie in samenwerking met de Bronkerk in Apeldoorn.

Met liefde gebakken door de bewoners van 's Heerenloo in Apeldoorn.

Met de aanschaf van deze speculaastaart steunt u het werk van 's Heerenloo en ons Diaconaal project in Moldavie.
gezinshuis "Casa Speranta".

bestellingen worden bij u aan huis geleverd in de week voor 5 december.

taarten a 6,- euro(of 6,50 met een mooie doos erom) kunt u bestellen bij Peter Eckhardt : 0638433120 of dwg@gerefkerkzuilichem.nl

 

Acties Diaconale werkgroep

Tuintafel

Het is misschien niet helemaal het seizoen, maar om te voorkomen dat een mooie lading grenen? balken de kachel in gaat, willen wij u aanbieden om voor u een mooie robuuste  (tuin)tafel te maken. Dit kan in elke gewenste maat. Onze balken zijn +/- 6 cm dik en 15cm breed en 4 a 5m lang.
elke balk is uniek en bevat mogelijk schroef en spijkergaten, u krijgt een levendige tafel.
In principe leveren we de tafel ruw geschuurd op zodat u deze zelf kunt olien/beitsen etc.

Heeft u een leuk idee? Bel ons en wie weet heeft u binnenkort een schitterend nieuwe tafel
staan!
Meer info?  Peter Eckhardt 0418-672755/06-38433120 of e-mail

Statafel

Potgrond

Ook dit jaar verkoopt de Gereformeerde kerk Gameren-Zuilichem Potgrond!

Goede kwaliteit 40 Liter zakken echte Potgrond.

Het hele jaar door kunt u via de website een bestelling plaatsen, wij leveren gratis in de Bommelerwaard.

Prijzen :

1 zak Potgrond voor 4,50 euro
3 zakken Potgrond voor 12,50 euro
5 zakken Potgrond voor 20,- euro
Vanaf 5 zakken 4,- per zak

Heeft u meer nodig?
Neem dan even contact met ons op, wij kunnen ook per pallet leveren. 
e-mail ons of bel naar 06-38433120

Gedroogde Koemestkorrels 25KG:
1 zak voor 15,- euro
2 zakken voor 27,50,- euro
3 zakken voor 40,- euro

Liever afhalen? dat kan bij:

Zuilichem: Uilkerweg 8
Brakel: Groenesteeg 11
Poederoijen: Maarten van Rossemweg 6

Plaats hier uw bestelling <

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar tijdens de openingstijden van de kerk op dinsdag en woensdag. Er zijn volop nieuwe kaarten verkrijgbaar.

€ 1,- per stuk

6 voor € 5,-

Meer informatie bij Heiltje Dijkstra of Els van Maren

Mondkapjes

Mondkapjesactie!

1 voor 7 euro

2 voor 13 euro

3 voor 19 euro

5 voor 30 euro

Tel.: 0418673236 - 0655231979

Heiltje Dijkstra en Sonja Muis

h.weert62upcmail.nl

Ter bemoediging

Krantje!

Delen van je gevoel ter bemoediging blijft actueel.  

Het is nog mogelijk om iets ter bemoediging aan te leveren voor 'het krantje' vanuit de Hervormde Kerk en onze gemeente.  Dat mag van alles zijn, een gedicht, bijbeltekst, een mooi lied of een boodschap.

 

Aanleveren kan tot en met vrijdag 24 april a.s. Het liefst digitaal, bij Liesbeth van Steenis; via e.s.vansteenis@online.nl. Een bemoedigende hartekreet via de app kan ook; 06 - 82332231.

Delen van je gevoel ter bemoediging!

De afgelopen dagen is er, in contacten met de Hervormde Kerk, het idee ontstaan om iets te betekenen voor de mensen in het dorp Zuilichem. Hierbij een oproep aan alle gemeenteleden om mee te doen.

Het is bedoeld om te laten weten dat de kerken van Zuilichem er voor iedereen willen zijn. De kerkdiensten kunnen niet doorgaan, dit wordt dat als een gemis ervaren. Maar ook het verenigingsleven ligt stil, kortom we zijn op onszelf teruggeworpen.

Wat is het idee; 

We willen een krantje maken met daarin een persoonlijke groet, een gedicht, een Bijbeltekst- verhaal, een puzzel, een tekening, een kleurplaat, een knutseltip, een boodschap, een lied, een foto, een boek. Hoe kan ik een ander bemoedigen en laten zien wat mij door de dag helpt en  Wie geeft mij rust in deze onzekere tijden. 

Er wordt in gebladerd, in gelezen, er wordt over gepraat… en zo hopen we dat we elkaar een bemoedigend hart onder de riem kunnen steken.

Anoniem aanleveren is mogelijk!! Het is niet aan leeftijd gebonden, want we hebben allemaal te maken met deze onzekere en vreemde periode. We hopen zo om elkaar te bemoedigen door ons hart te laten spreken. 

Met een hartelijke groet,

Liesbeth van Steenis

 

 

Inleveren spullen rommelmarkt

Tot nader order kunt u uw spullen voor onze jaarlijkse rommelmarkt weer inleveren en wel op zaterdag 25 april  a.s.in de schuur van de fam. van Giessen, M. van Rossumweg 6 te Poederoijen.

Alle verkoopbare en gebruikte spullen kunnen tussen 09.30 en 11.30 uur ingeleverd worden. Wilt u er a.u.b. op letten dat de spullen niet kapot zijn? Wat we kunnen gebruiken is: antiek, aardewerk, boeken, glaswerk, serviesgoed, speelgoed, puzzels, curiosa en overige artikelen.

Bij voorbaat dank, het Rommelteam

 

Rommelmarkt 2020

Ieder jaar organiseren we een gezellige rommelmarkt met verlotingen, koekrad en boeken.  De markt gaat dit voorjaar niet door, we hopen dat het in de maand september wel mogelijk is.

Wat kan nog wél:

* Zaterdag  29 mei  

-> rommel inleveren in Poederoijen.

-> Boeken kopen, we rijden de boekenkarren naar buiten en u  

     kunt heerlijk wat boeken inslaan om te lezen.

* Zaterdag 27 juni    

-> Rommel inleveren in Poederoijen.

-> Boeken kopen, om heerlijk in de zomervakantie te lezen.

Wat voor boeken zijn er allemaal?

 

Volwassen literatuur, kookboeken, kinderleesboeken op verschillende niveaus, prentenboeken, informatieboeken, Bijbelse dagboekjes en gedichtenbundels

In de maanden juli en augustus kunt u geen rommel inleveren!!!

Het Rommelmarkt Team.