Laatste nieuws

Acties Diaconale werkgroep

Tuintafel

Het is misschien niet helemaal het seizoen, maar om te voorkomen dat een mooie lading grenen? balken de kachel in gaat, willen wij u aanbieden om voor u een mooie robuuste  (tuin)tafel te maken. Dit kan in elke gewenste maat. Onze balken zijn +/- 6 cm dik en 15cm breed en 4 a 5m lang.
elke balk is uniek en bevat mogelijk schroef en spijkergaten, u krijgt een levendige tafel.
In principe leveren we de tafel ruw geschuurd op zodat u deze zelf kunt olien/beitsen etc.

Heeft u een leuk idee? Bel ons en wie weet heeft u binnenkort een schitterend nieuwe tafel
staan!
Meer info?  Peter Eckhardt 0418-672755/06-38433120 of e-mail

Statafel

Potgrond

Ook dit jaar verkoopt de Gereformeerde kerk Gameren-Zuilichem Potgrond!

Goede kwaliteit 40 Liter zakken echte Potgrond.

Het hele jaar door kunt u via de website een bestelling plaatsen, wij leveren gratis in de Bommelerwaard.

Prijzen :

1 zak Potgrond voor 4,50 euro
3 zakken Potgrond voor 12,50 euro
5 zakken Potgrond voor 20,- euro
Vanaf 5 zakken 4,- per zak

Heeft u meer nodig?
Neem dan even contact met ons op, wij kunnen ook per pallet leveren. 
e-mail ons of bel naar 06-38433120

Gedroogde Koemestkorrels 25KG:
1 zak voor 15,- euro
2 zakken voor 27,50,- euro
3 zakken voor 40,- euro

Liever afhalen? dat kan bij:

Zuilichem: Uilkerweg 8
Brakel: Groenesteeg 11
Poederoijen: Maarten van Rossemweg 6

Plaats hier uw bestelling <

Zaterdag 3 oktober, 11:30–14:30 uur

Lekker samen eten, een film over een paar knuffels kijken die jullie ergens van kennen en samen spelletjes doen! Kom jij ook? Een vriendje of vriendinnetje is ook van harte welkom!

Zaterdag 3 oktober, 11:30 – 14:30 uur

Plaats: de Kerk

Meenemen: gezelschapsspelletjes

Aanmelden: bij Jantine Crielaard-Droogers, jantine_droogers@hotmail.com, 06-54780315

Om 14:00 trekken wij samen de lootjes van de grote verloting. Alle grote mensen kunnen dat meekijken via internet….wie zal de hoofdprijs winnen? Spannend!

 

KerkApp

Het komt wel eens voor dat er in een week een gebeurtenis plaatsvind die niet aangekondigd kan/kon worden in de zondagse dienst, zoals een overlijden en begrafenis in de zelfde week, of de afgelasting van een bepaalde activiteit.
Daarvoor is er nu een speciale app-groep gemaakt in WhatsApp die speciaal voor deze doeleinden gebruikt kan worden.

De dominee of scriba zijn de enige personen naast de beheerder van de app-groep die berichten kunnen plaatsen. U kunt alleen meekijken in de berichtgeving. Reageren op een bericht is alleen mogelijk door contact op te nemen met de dominee of scriba.

Hoe wordt u lid van deze app-groep?
Bekijkt u deze pagina met uw telefoon? Klik dan op de link hieronder:
https://chat.whatsapp.com/H8ty5vwRaln13cSsZbiZgm

Bekijkt u deze pagina via een PC of tablet? Scan de QR code met WhatsApp.
Scannen kan met de camera van uw telefoon of binnen WhatsApp door te klikken op het Icoontje voor het aanmaken van een nieuwe chat onderin uw scherm en dan te klikken op het QR icoon naast "Nieuw contact" 

kerkapp-qr

LET OP!!
Uw aanmelding is direct actief, de beheerder is gemachtigd uw aanmelding te controleren en te verwijderen!
Houd u er ook rekening mee dat uw telefoonnummer zichtbaar kan zijn voor alle leden in de groepsinformatie!
(Lees hier hoe u evt uw profiel foto of info kunt verbergen voor anderen) 

Beheerder: Jan-Piet Mourits / Peter Eckhardt

Welkom in de Kerk

Tweemaal per zondag worden diensten gehouden in de kerk met bezoekers! De onlinediensten worden in deze periode ook aangeboden, om iedereen de mogelijkheid te geven een dienst te beleven.

Ochtenddiensten: elke week is een deel van het alfabet aan de beurt op de letter van uw achternaam (zonder voorvoegsel).

Avonddiensten: de avonddiensten zijn vrij om te bezoeken. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. We zien u graag weer komen, ook voor gastpredikanten zal dit heel fijn zijn.

Welkom: U bent welkom in de kerk als uw achternaam (zonder voorvoegsel) begint met: 

 • A t/m M, Zondagochtend 13 september 
 • N t/m Z, Zondagochtend 20 september 
 • A t/m M, Zondagochtend 27 september 
 • N t/m Z, Zondagochtend 4 oktober 
 • Voor de Zondagochtend 11 oktober, wanneer de nieuwe Ambtsdragers Bevestigd worden, willen we u vragen zich via email-adres: aanmelden@gerefkerkzuilichem.nl of via een appje of telefoontje naar 06-1043 9551 . Graag aanmelden na maandag 5 oktober en vòòr vrijdagmiddag 9 oktober 17.00 uur!

Bevestiging ambtsdragers: Wanneer de ambtsdragers op 11 oktober bevestigd worden in de ochtenddienst, vragen wij u zich aan te melden voor deze dienst. 

Oppas en Kindernevendienst. Voorafgaand aan de dienst is er weer gelegenheid kleintjes naar de Oppasruimte te brengen. Kinderen zijn zeer welkom! Zij mogen samen voorin de kerk zitten. De leiding van de Kindernevendienst vertelt tijdens de dienst het verhaal, zodat ook de kinderen thuis dit meekrijgen. Daarna gaan de aanwezige kinderen met de leiding mee naar de Kindernevendienstruimte (buitenom), om daar samen te knutselen. Kinderen kunnen voorafgaand aan de dienst op de eerste rijen voorin de kerk plaatsnemen.

Wat mag er in de kerk? Praten met elkaar mag op afstand. Zingen mag niet, maar neuriën, de tekst uitspreken of ‘playbacken’ wel. U mag het Onze Vader hardop meebidden. U mag gebruik maken van het toilet maar ‘ga thuis’ als het kan. Wanneer u van het toilet gebruik maakt zijn er extra hygiëne voorschriften. Deze treft u aan bij het toilet.

Elkaar ontmoeten. Ondanks verruiming van de maatregelen vanuit de overheid lijkt het ons als kerkenraad te vroeg om ook het koffiedrinken weer te laten plaatsvinden. In de maanden juli en augustus zal er daarom nog geen koffiedrinken zijn na de dienst. Per 1 september bekijken we opnieuw de situatie.

Vol? Voor alle diensten geldt wel dat we voorlopig helaas niet meer mensen toe kunnen laten dan de ruimte die het kerkgebouw ons biedt met inachtneming van de 1,5 meter regel. Wij hopen teleurstelling te kunnen voorkomen door het werken in drie groepen, maar vragen bij voorbaat om uw begrip.

Protocol. Het uitgebreide protocol vindt u hier: Gebruiksplan met alle maatregelen


Bezoekersreis. Hieronder treft u de bezoekersreis aan waarmee u rekening dient te houden bij de kerkgang.

Raspberry Pi 3 - Ingebouwde WiFi uitzetten

Vooraf willen we u vragen uw wifi-signaal op uw mobiele telefoon uit te schakelen om te voorkomen dat er te grote belasting op het wifi netwerk van de kerk komt. Dit heeft effect op de kwaliteit van de online uitzendingen.

 

Stap 0

Bij coronagerelateerde klachten blijft u thuis!

Stap 1

U arriveert uiterlijk 9.20uur bij de kerk.

Stap 2

U desinfecteert uw handen met de daarvoor aanwezige handgel.

 

Op instructie van de koster (herkenbaar aan een fluoriscerend hesje) kunt u zelf in de kerkzaal een zitplaats opzoeken. Dat houdt in dat er ten allen tijde 3 zitplaatsen tussen u of uw gezin en de ander of het andere gezin moet open blijven. We vullen de kerkzaal van voor naar achter. Dit betekent dat u niet op uw favoriete plekje kunt zitten. Wanneer nodig kan de koster u verzoeken een andere plaats in te nemen.

Stap 3

De garderobe is gesloten. Uw jas neemt u mee naar binnen en legt u desgewenst onder uw stoel in de kerkzaal.

Stap 4

Zingen is helaas nog niet mogelijk

Stap 5

Collecte graag!

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw bijdrage aan de collecte te geven. U kunt uw bijdrage overmaken via de inmiddels bekende GIVT-app of naderhand overmaken op de uw vertrouwde wijze of contant geld of collectemunten deponeren in de daarvoor bestemde schalen in de hal van de kerk. Uiteraard bevelen wij de eerste 2 genoemde mogelijkheden van harte bij u aan.

Stap 6

Na afronding van de dienst mag u op aangeven van de koster de kerkzaal verlaten. conform de onderstaande volgorde (bezien vanaf het orgel, richting liturgisch centrum):

  • Rechterzijde
  • Middenschip
  • Linkerzijde

De kerkzaal wordt van "achter naar voren" verlaten.

De gemeenteleden op de achterste rijen met stoelen verlaten de kerk als eerste, en als laatste verlaten de mensen op voorste rijen met stoelen de kerkzaal. Vervolgens verlaat u direct na de dienst via de hal de kerk.

Stap 7

Napraten in de kerk is helaas niet mogelijk. Dit kan wel op afstand buiten.

Stap 8

We hopen dat u een fijne dienst heeft meegemaakt en wensen u nog een fijne zondag toe! Bedankt voor uw medewerking om deze dienst in goede banen te leiden!

Vooraf w

Koffie en Picknick

Zondag 20 september na de dienst staat buiten koffie klaar voor iedereen bij Sjaak en Bea aan de Parallelweg. Neem een stoel mee! Ook iedereen die thuis de dienst volgde: welkom! Voor wie het gezellig vindt: neem een lunchpakketje mee om naderhand samen te picknicken. Koffie en thee en een lekkernij erbij wordt voorzien: ander drinken zelf meebrengen.

Tot zondag!

Welkom zondag 2020

Op zondag 6 september 2020 vierden we het Welkom: jij bent welkom bij God en in de kerk! Veel mensen vierden de openluchtdienst mee, en daar stonden we stil bij de Stille Preek die voortdurend boven ons hoofd wordt gehouden: de prachtige luchten vertellen wie God is, dat Hij groot is en houdt van schoonheid. Habakuk (zijn naam betekent omhelzing) kwam heel dichtbij in deze tijd van corona. We voelden ons door het zonnetje omhelsd, en door Gods liefde, die tot ons kwam door de verschillende liederen die mensen voor ons hadden uitgezocht. Een opsteker, een bemoediging. We sloten af met koffie, thee en een lekkernij en er werd nog lang doorgepraat. Daarna scheurden tientallen fietsers over de dorpen heen om alle adressen aan te doen van de fietspuzzeltocht. Het was een hele onderneming. Tenslotte orgelspel in de avonddienst, we konden samen zingen in klein gezelschap…het toetje van de dag!

Ook voor u, voor jou die dit leest geldt: Wees welkom bij God. En welkom in de kerk.

Als jij ergens mee zit, meer wilt weten of een keer wilt praten over God en geloof, kerk en Bijbel: dominee@gerefkerkzuilichem.nl  

Project Neculăieuca in Moldavië

 

 

Als Diaconale Werkgroep steunen we zowel financieel als praktisch het project van de familie Bejan in Neculãieuca. We helpen hen met de bouw van een groot opvanghuis voor gehandicapte kinderen en schoolgaande kinderen. Daarnaast zal er naschools onderwijs worden gegeven.

Gheoghe en Tamara Bejan zijn in 2014 begonnen met de bouw van een gezinshuis voor (wees)kinderen, Casa Speranta genaamd “House of Hope”. Beiden kennen door hun werk op school de trieste situatie van de kinderen in de verschillende gezinnen en weten hoe hard een dergelijk huis nodig is.
Gedreven door een grote dosis bewogen overtuiging en doorzettingsvermogen én vertrouwen op God zijn zij van start gegaan.
Het familiehuis wil hoop geven aan kinderen in nood. Kinderen zonder ouders dan wel ouderlijk gezag. 
Hoop voor morgen en hoop voor hun toekomst, door ze te laten opgroeien in een stabiele en veilige omgeving. Daar waar liefde en persoonlijke aandacht aan de kinderen gegeven wordt en waar de kinderen de mogelijkheid geboden wordt om zich persoonlijk en geestelijk te ontwikkelen waarmee ze meer kansen krijgen voor de toekomst. 
Het familiehuis wil dat doen vanuit de inspiratie van het Evangelie en Gods onvoorwaardelijke liefde voor de kinderen. De leiding van het familiehuis stelt zich ten doel een educatieve en spirituele (christelijke) omgeving te waarborgen waar kinderen zich veilig en gewaardeerd voelen.
Samen met de familie Bejan, de Gereformeerde kerk te Zuilichem en de Bronkerk te Ugchelen zal Casa Speranta worden opgebouwd en ingericht.

Inmiddels is het alweer een tijd geleden dat er een werkgroep met deelnemers uit onze gemeente samen met leden van de kerk uit Apeldoorn naar Moldavië zijn geweest om te helpen met de bouw. De mensen daar zijn ondertussen hard doorgegaan met de bouw en ze houden ons regelmatig op de hoogte van de vorderingen. De afwerking binnen is in volle gang en dit vergt nog veel tijd en geld.

Er is zelfs al een voorzichtige schatting gemaakt dat medio 2020 het project zal kunnen gaan draaien.

Heb je  zin om mee te gaan met een van de werkreizen die we organiseren of heb je vragen? Neem dan contact op met Peter Eckhardt via email.

 

 

 

 

 

inside

 

 

 

 

 

 

familie Bejan (en Cor van As ;-))

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar tijdens de openingstijden van de kerk op dinsdag en woensdag. Er zijn volop nieuwe kaarten verkrijgbaar.

€ 1,- per stuk

6 voor € 5,-

Meer informatie bij Heiltje Dijkstra of Els van Maren