Wat te doen bij ...

Dopen

Dopen is een moment waarop we mogen zien dat God voor onze kinderen wil zorgen. Tegelijk kan het ook beleefd worden als teken van dankbaarheid voor een nieuw leven. Of juist een verbinding met vorige generaties. Als gemeente dopen wij om uiting te geven aan Gods trouw voor ons.

Wil je je kind laten dopen, neem dan contact op met je wijkouderling of met de scriba.

Belijdenis

Wat is dat? Hoe doe je dat dan? En wanneer? En …en…en. Soms zijn er zoveel vragen.

Belijdenis doe je niet omdat je het idee hebt dat het moet, maar omdat je het graag wilt.

Voel je dus niet verplicht. Praat over je geloof en het belijdenis doen en wees niet bang om kritische vragen te stellen.

 

Trouwen

Trouwen doen we in Nederland niet in de kerk, maar voor de burgerlijke gemeente. Wie op zijn of haar huwelijksdag naar de kerk komt, is al getrouwd. Wat heeft de kerk daar dan nog aan toe te voegen?

Lid worden

Door lid te worden van een kerk geef je aan dat je met de mensen van de kerk je geloof wil delen.

De leden van de gemeente ontmoeten elkaar. Zij houden elkaar op de hoogte van hoogte- en dieptepunten van hun levens. En de gemeente houdt haar leden op de hoogte van diverse activiteiten.

Ziekenhuis opname

Geef zo mogelijk de datum van opname en het betreffende ziekenhuis tijdig door aan de predikant en de wijkouderling. Bij spoedopname zo mogelijk eveneens contact (laten) opnemen met de predikant en/of wijkouderling. Graag even een berichtje wanneer u weer thuis bent gekomen.

Afkondigingen en voorbeden

Mededelingen die voor de hele gemeente van belang zijn, worden aan het begin van de ochtenddienst en de avonddienst afgekondigd. U kunt dit doorgeven aan de scriba, graag uiterlijk vrijdagavond, via e-mail. Van berichten die later binnenkomen, kan niet gegarandeerd worden dat ze nog meegenomen kunnen worden.

Verhuizing

Stuur bij verhuizing altijd een verhuiskaart naar de scriba en het kerkelijk bureau, zodat uw verhuizing tijdig geregistreerd kan worden. Het gevolg van uw verhuizing kan zijn dat u automatisch wordt uitgeschreven uit onze kerk, ook als u binnen de gemeente Zaltbommel verhuist. Als er een PKN-gemeente bij uw nieuwe adres in de buurt is, zult u daar naar toe worden overgeschreven.

Overlijden

Bij overlijden van een familielid dat lid is van onze gemeente, neem indien mogelijk onmiddellijk contact op met de predikant en/of wijkouderling. Indien deze niet bereikbaar is, met de scriba en/of een andere wijkouderling. Zend een bericht van overlijden naar de predikant, de scriba en het kerkelijk bureau.

E-mail adressen vindt u bij "contact & info" in de zwarte informatiebalk bovenaan deze pagina.  

Geboorte

De geboorte van een kind is een prachtig wonder. Heeft u een zoon of dochter gekregen? Wij ontvangen graag een geboortekaartje. U kunt dit sturen naar de predikant, de scriba en het kerkelijk bureau. E-mail adressen vindt u bij "contact & info" in de zwarte informatiebalk bovenaan deze pagina.  

Als we een kaartje van u ontvangen kondigen we de geboorte van uw zoon of dochter af in de eerstvolgende kerkdienst en er wordt een visje opgehangen op het bord. Uw kind wordt bijgeschreven in de ledenlijst van de kerk.