Laatste nieuws

kinderkamp 2019

Een stralend zonnetje scheen ook dit jaar weer over het Kinderkamp te Eersel. De voorbereidingen werden weer enthousiast getroffen door de groep leiding die er naar uitkeken. De eerste dag begon zonovergoten, de slaapplaatsen werden toegewezen en ’s avonds werd nog lang gezellig gekletst, totdat uiteindelijk alle kinderen moe en voldaan lagen te slapen. Op zaterdag wachtte er een boeiend programma, rondom het thema ‘Kraak de Code’. De dag begon met een opening, en daarna de strijd om als eerste de code te kraken van de Escaperoom. ’s Middags wachtten er allerlei leuke workshops op de kinderen, van krukjes maken tot muziekles. Verschillende mensen uit de gemeente hebben zich hiervoor ingezet, om de workshops mogelijk te maken. Dank jullie wel! Tussen de workshops door werd buiten gevoetbald en gespeeld in het zand. Aan het einde van de dag begon de kookploeg alweer met de maaltijd voor de grote groep kinderen. ’s Avonds werd er nog lang nagenoten van de dag met chips. De nacht van zaterdag op zondag verliep onrustig door ondeugende jongens die hadden besloten iedereen wakker te houden. Uiteindelijk verloren zij gelukkig ook het gevecht tegen de slaap en begon na een aantal uurtjes slaap uiteindelijk de laatste dag van het kamp. De zondag wordt  elk jaar gevierd met een speciale kampviering samen met de kinderen. Daarna was er nog tijd voor spel en gezelligheid, maar dan begint het tijd te worden om je tas te pakken. Vieze sokken en vlekkerige kleding verzamelen! En daar gaan de enigszins witte gezichtjes, op naar Zuilichem! Lekker douchen, nog even wat eten, en dan moe en voldaan lekker slapen….met een hoofd en een hart vol mooie herinneringen. (En de volgende dag ontdekken: van wie is deze onderbroek in mijn tas?????)

2e collecten april

2e collecten in april 2019:

  • 7 april Movu Moldavie
  • 14 april Diaconie
  • 18 april KIA 40-dagen-tijd: zending Pakistan
  • 19 april KIA 40-dagen-tijd: zending Pakistan
  • 20 april KIA 40-dagen-tijd: zending Pakistan
  • 21 april KIA 40-dagen-tijd: zending Pakistan
  • 28 april Diaconale Werkgroep

Op 18, 19 en 20 april is er géén collecte in de dienst, voor KIA staat een bus bij de uitgang.

KIA 40-dagen-tijd: zending Pakistan: Versterk de kerk in Pakistan:

Veel christenen in Pakistan voelen zich kwetsbaar en onzeker. Zij vormen een minderheid en behoren tot de laagste klasse, de armste bevolkingsgroepen. Veel christenen hebben bovendien weinig kennis over het christelijk geloof. Kerk in Actie bouwt samen met lokale kerken aan een sterke en vernieuwende kerk in Pakistan. Studenten en voorgangers kunnen, onder meer via internet, cursussen en trainingen volgen over discipelschap en theologie. Jaarlijks volgen 6.000 tieners een jongerentraining. Zij zijn het toekomstig kader van de kerk en staan dankzij deze training sterker in hun geloof. We collecteren voor een sterke en vernieuwende kerk in Pakistan.

 

Paasontbijt op zondag 21 april a.s.

Op Eerste Paasdag willen we de dag feestelijk beginnen met het traditionele Paasontbijt. Om 08.00 uur is iedereen van  harte welkom in de hal van de kerk. Om 08.15 uur starten we dan met het ontbijt, zodat we weer op tijd kunnen opruimen. De kerkdienst begint dan om 10:00 uur.

De kosten zijn 6 euro per persoon. Kinderen die meekomen (met betalende ouders), mogen gratis mee eten. Hierdoor zijn de kosten maximaal 15 euro per gezin. Opgeven is mogelijk via de intekenlijst op het prikbord in de hal of door een mailtje te sturen naar Liesbeth van Steenis: e-mail .

Jeugddienst, zondag 14 april 11:00 uur

In deze bijzondere jeugddienst luisteren we samen naar het verhaal over het lijden en sterven van Jezus Christus.
Muzikale medewerking wordt verleend door de band 4Tune, velen van jullie zullen hen inmiddels wel kennen. 
Zij vullen de dienst met het zingen van hun programma The Passion, liederen gebaseerd op een uitvoering van The Passion, zoals die eerder op tv te zien was. Dus helemaal passend in deze lijdenstijd.
De dienst begint om 11.00 uur en iedereen is van harte welkom.Na de dienst is er gelegenheid om samen nog wat na te praten onder het genot van een kopje koffie, thee of wat fris.Tijdens de dienst is er crèche (voor de allerkleinsten) en kindernevendienst.

Inleveren spullen voor de Rommelmarkt

Ook in het nieuwe jaar kunt u uw spullen voor de rommelmarkt 2019 weer inleveren en wel op iedere laatste zaterdag van de maand.

In de schuur van de familie van Giessen , M. van Rossumweg 6 te Poederoijen zijn wij van 9.30 uur tot 11.30 uur aanwezig om uw spullen in ontvangst te nemen. 
Alle verkoopbare oude en gebruikte spullen kunnen dan ingeleverd worden, zoals aardewerk, antiek, boeken, glaswerk, serviesgoed, curiosa en overige artikelen.

Let er wel op dat de spullen niet kapot zijn , dan is het niet verkoopbaar!

Geef uw overbodige spullen een tweede kans, wij zien u dan graag in het nieuwe jaar!

 

Bij voorbaat dank, het Rommelteam.

Het algemene mailadres voor aanmeldingen van vrijwilligers en voor vragen of ideeën is rommelmarkt@gerefkerkzuilichem.nl. Ook kunt u contact opnemen met Jacolien Schriever

plantenmarkt zaterdag 11 mei

Op 11 mei a.s. vindt de jaarlijkse plantenmarkt plaats. We verkopen weer vanaf de parkeerplaats bij de De Heeren van Suylighem. De markt start om 09.30 en duurt tot 13.00 uur. We verkopen:

• allerlei perkgoed

• geraniums

• kuipplanten

• potgrond en koemestkorrels

 

Neem een plantenbak mee; dan zetten we de gekochte planten er gratis netjes in! De opbrengst is bestemd voor hulp en steun aan de bevolking van Moldavië.

Met vriendelijke groet,

Namens de Diaconale werkgroep,

Mathilde de Hart