Levendig teken van geloof en hoop

Van onze buren Cees en Weina de Jong kreeg ik deze foto, uit een kerkje in Noorwegen, waar een vissersnet hangt. Niet zomaar een vissersnet, maar een Gebedsnet. Elke bezoeker die het wil mag er een strookje stof in vastknopen dat als teken geldt voor een gebed dat mensen bidden bij het vissersnet. Een net boordevol kleurrijk gebed van mensen!

Dit jaar zal op Goede Vrijdag het Kruis van ruw hout dat Huib van Tuijl vorig jaar heeft gemaakt, weer voor in de kerk staan. De vele spijkertjes die Huib erin heeft geslagen, worden dit jaar weer gebruikt. (Zijn werk is in allerlei opzichten niet voor niets geweest!) We hangen dit jaar onze gebeden aan het kruis, in de vorm van strookjes stof die we om de spijkertjes heen knopen.

Bij het Kruis mag je alles neerleggen wat een mens belast. Ons hart is soms als een koffer waarin je zoveel kunt opstapelen wat eigenlijk helemaal niet meegenomen moet worden. En als we dan onze Heer tegenkomen vraagt Hij; Wat is dit? Ik heb je toch op weg gestuurd met een lichte last? Dan neemt Hij de hele inhoud weer op Zich, van ons af. Kunnen we weer verder gaan.

We zijn te goed in verzamelen. Geef het maar toe! Wat is er veel om bij Het Kruis achter te laten. Wees welkom op Goede Vrijdag, en in de periode daarna om (en dat mag zo vaak we willen) een strookje stof bij het kruis achter te laten, teken van jouw gebed.

Pasen straalt krachtig over het Kruis van Golgotha: een diepere vreugde kon de schepping niet krijgen. Deze Heer…die voor ons stierf, is de Machtige Zelf.

Dit Licht draagt ons gebed. Elke last die we afleggen, elk gebed dat we bidden. Hij is bij Machte het te dragen, weg te dragen, het om te keren, het in te zetten. Hij is bij Machte een Nieuw Begin te maken.

Een warme Paasgroet aan al onze broeders en zusters, grote en kleine in deze gemeente van de Here Jezus, die God ons heeft gegeven,
 

 

Peter en Inge
Ivana, Joah, Elisa en Benja
Eckhardt