Kerst-stress

God houdt van een feestje. Nou ja, lees ik dat goed, of heb ik de verkeerde bril op. Nee, u leest het goed, die dominee zegt weer wat merkwaardigs. God houdt van feesten. Een andere indruk kunnen we van Hem niet krijgen, als we het Oude Testament doorlezen en van het ene feest in het andere feest vallen, dat Hij het volk opdraagt te vieren. In de Kerk houden we van Feest. Niet het soort feest waarbij we rollend over de grond gaan. Maar feesten waarbij genoten wordt, gedeeld wordt, gegeten en gedronken én bezonnen wordt, een feest dat je viert met jong en oud samen. Het soort feest dat samenbindt.

Misschien zien we in de Kerk vooral alle 'verplichtingen' van Advent tot en met Pinksteren. Dan kun je weleens vergeten dat dit alles bedoeld is om ons goed te doen. Om ons leven te sterken en ons te bepalen bij het leven met God. Advent, verplicht gedoe? Misschien kun je dat door allerlei situaties wel zo ervaren. Er is al zoveel drukte. Dan ook nog Kerstfeest met allerlei verplichtingen?

Het is goed dat eens in gebed te brengen. Kunnen het ook weer door God gegeven momenten worden, waarop we dankbaar worden dat we dit weer kunnen doen samen? Lichtjes in het donker ontsteken, teken van hét Licht - Christus Zelf - Dat in onze levens komt. Op zaterdag 1 december de Kerstster ophangen omdat Advent begint. Bidden om een gezegende adventstijd en kerst voor kinderen, jongeren en groten. Je voorbereidingen treffen, niet omdat het moet, maar…omdat het mag. En als er zoveel stress-factoren zijn; misschien is een beetje minder perfect ook wel goed. Jouw hemelse Vader nam voor Zijn Zoon genoegen met een schamele stal. Uiteindelijk gaat het om je hart, niet om de buitenkant.  

We doen Hem een plezier als we Zijn Feesten vieren, doordacht, uitbundig, delend, van harte. Laat de stress maar varen.

Als gezin wensen wij u toe:

met hoop vervulde Kerstdagen en

Gods liefdevolle nabijheid in 2019

Peter, Inge

Ivana, Joah

Elisa, Benja