Ik zorg voor jou

Zorg goed voor jezelf, hoor ik mezelf tegen een vriendin zeggen, die een burn-out heeft gehad. Zorg goed voor jezelf, tegen een andere vriendin, die na een zwaar huwelijk in een echtscheiding kwam. Zorg goed voor jezelf, zeggen we in deze dagen, waarin velen grieperig en verkouden waren. Na de afwezigheid van de zon, schreeuwt ons lijf om zon en vitamines. Zorg goed voor jezelf! In werkelijkheid schiet dat ‘goede zorgen’ er weleens bij in…

Het thema van het Paasproject van de kinderen is ‘Ik zorg voor jou’. In alles wat we zouden ‘moeten’ (zoals; goed voor onszelf zorgen), spreekt er in de lijdenstijd een prachtige boodschap tot ons hart. Vanaf het kruis van onze Verlosser spreekt zorg en liefde. Vooral ook…uit Gethsemané. Daar werd misschien wel de diepste strijd geleverd; het besluit om de beker met alle diepe ellende tot de laatste druppel toe leeg te drinken. Een wilsbesluit genomen onder diepe angst en hoge stress. Genomen, voor ons, voor u, voor jou.

Door die beslissing vond ons hart – verzoend met God – rust, aan de voet van een machtig kruis. Daar werd liefde betoond, die nooit door iets verslagen kan worden. Nu rust ons hart, aan het hart van God. Niets wat daar tussen kan komen… als het aan God ligt.

Zorg goed voor jezelf…We kijken dankbaar op naar het kruis: Iemand die het omkeert: Ik zorg voor jou. Dank Heere, voor dit ongekende; dat er Iemand is Die onvoorwaardelijk van mij houdt. Dank voor Uw verlossend sterven. Voor mij.