Christelijke Meditatie Bommelerwaard

Het vervolg van de najaars cursus Christlijke meditatie.

Midden in de week, midden in de dagelijkse drukte en volte van het bestaan, midden in onze mooie Bommelerwaard en ons leven, worden u maandelijks drie gelegenheden voor meditatie vanuit de christelijke meditatie aangeboden in onze prachtige kerken. De christelijke traditie heeft op dit gebied rijke schatten in huis. In kerken en kloosters heeft men zich eeuwenlang met diverse vormen van meditatie en gebed beziggehouden. In dat spoor gaan wij nu hier verder om ‘op adem te komen’, momenten te krijgen van rust, stilte, gebed, voor verdieping en meditatie. Tijd en ruimte om te leven, om op te ademen, om tot jezelf, de ander, God en de Bron van leven te komen.

Meditatie en gebed zijn universele en eeuwenoude manieren om in verbinding met je hart en verlangen en met God te komen, in verstilling, concentratie en aandacht. De ademhaling en de aandacht voor je lichaam is daarin het uitgangspunt. Meditatie is de kunst aandachtig te zijn. Het is niet zozeer een techniek, maar een manier van in het leven staan.

Ervaring met meditatie is ook hierin niet nodig, iedereen blijft op dit gebied een beginner. Ook hoef je geen lid van de kerk te zijn. Het staat open voor iedereen en is gratis. Een kleine bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Gun het uzelf!

In vier kennismakingsavonden hebben we de oorsprong, geschiedenis en eigenheid van de boeiende traditie van de christelijke meditatie besproken en beoefend in praktische meditaties. We zijn heel blij dat er een grote en zeer gemengde groep mensen (van binnen en buiten de kerk, vrouwen en mannen, ouderen en jongeren) hier warm voor loopt. We hebben prachtige avonden gehad in onze sfeervolle kerken. In januari zetten we daarom de meditaties voort. We presenteren u hieronder het programma van drie meditaties per maand, één op dinsdagmiddag in de kerk van Hurwenen, één op dinsdagavond in de Sint-Maarten, en één op woensdagavond in de Sint-Martinus. We hopen dat het volgen van deze meditaties ieders eigen meditatieve bezigzijn zal stimuleren. Alle avonden zijn open en gratis en kunnen zonder aanmelding gevolgd worden.

Dinsdagmiddag van 15.00-16.30 uur in het Hurns Kerkje, Groenestraat 52, Hurwenen  op
8 januari, 12/ februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni.

Dinsdagavond van 20.00-21.15 uur in de Sint-Maartenskerk, Zaltbommel (Kerkplein 1, via zij-ingang) op
22 januari, 19 februari, 19 maart, 23 april, 21 mei en 18 juni.

Woensdagavond 20.00-21.15 uur in de Sint-Martinuskerk, Zaltbommel (Oliestraat 26) op
30 januari, 27 februari, 27 maart, 1 mei, 29 mei en 26 juni.

Wie aankondigingen, informatie en de gebruikte teksten wil ontvangen, kan zich via de mail daarvoor opgeven: jos.de.heer@hetnet.nl.

Dit project is opgezet in oecumenisch verband en in samenwerking met kerken uit de regio Bommelerwaard georganiseerd. Het wordt gedragen door vrijwilligers en pastoor Bertus Bus, ds. Lia Davidse, ds.Trijnie Bouw en ds. Jos de Heer