Zondag 25 november 2018

09:30 Eeuwigheidszondag. Een belangrijke dag van gedenken, vandaag denk je aan hem, aan haar. Soms zelfs aan meerdere namen, die in het hart met liefde geschreven staan.

Er is voorafgaand aan de dienst ruimte om voorin de kerk een kaarsje aan te steken. Er zijn voldoende waxinelichtjes.

Een kaarsje branden, is dat geen bijgeloof? Nee. Een vlam is warm, en breekt door het donker. Het symboliseert het Licht van Christus, waarin velen zich mogen baden die voor Zijn Troon staan. Het kaarsje herinnert mij…aan het eeuwige leven. Dat niet koud en donker is, maar Warm en Licht. Een vlam is ook symbool van Gods Heilige Geest. Waar wij elke zondag om bidden. De Geest die met ons meebidt, als wij niet weten wat we bidden moeten.

 Samen met haar familie noemen we vandaag in het bijzonder de naam van een dierbaar gemeentelid, zij overleed in het afgelopen kerkelijk jaar in de verwachtingsvolle Adventstijd, in dierbare herinnering:
 

Zr. Johanna Francina van Maaren-Voskamp
24 maart 1933 – 21 december 2017
Op de leeftijd van 84 jaar

18:30 In de avonddienst gaat Ds. Wisman uit Nieuw-Lekkerland voor (ruildienst).  Iemand zei over deze predikant: Ds. Wisman houdt zijn gemeente altijd voor dat liefde de vervulling is van de wet. Dat we vanavond dat ook weer samen mogen ervaren: Gods liefde, door ons, voor elkaar.

De kaarsjes die in de ochtenddienst hebben gebrand, worden deze avond nog een keer aangestoken. Wie niet in de ochtenddienst was kan hier een kaarsje aan toevoegen, door vlak voor de dienst een waxinelichtje te ontsteken. Maak daar gebruik van, ze zijn er voor u, voor jou.